PlayAlive

A PlayAlive dán cég interaktív innovációja új szintre emeli a játszóeszköz fogalmát. Kültérre és beltérre egyaránt alkalmazható pályái egyénileg és csapatban is használhatóak. Korosztálytól függetlenül szórakoztató és összetett élményt nyújt, hiszen a memóriát, és az izmokat is próbára teszik a PlayAlive játékai. Egyszerre hatnak a koncentrációra, és fejlesztik az állóképességet.

A PlayAlive pályákon speciális oszlopok vannak, melyek tetején szenzorok helyezkednek el. Ezek a szenzorok adnak fényjelzéseket, és hangokat, melyek megérintésével máris részt veszünk egy-egy játékban. A játékok szabályainak megértését a pályán lévő konzol segíti. A leírások egyszerűek, de a játékok nehézsége és intenzitása változhat, így nyújtva lehetőséget a folyamatos fejlődésre. Éppen ezért nem csak játszótér, park, sportpálya részeként hasznos, de olyan intézményekben is, ahol mozgássérült gyerekekkel vagy felnőttekkel foglalkoznak.

Az e-Wall a cég speciális fejlesztése, mely oktatási célból iskolai használatra lett kitalálva, hogy a tanulók többet mozoghassanak a tanórák alatt. Különböző tantárgyi feladatok programozhatóak a PlayAlive rendszerébe, ahol a kérdés egy erre alkalmas táblagépen jelenik meg, a választ azonban a szenzorokkal ellátott falon, az e-Wall-on kell jelezni, a megfelelő gomb érintésével. Így mozgás keretében, egyéni- vagy csapatmunkával játékosan sajátítható el a tananyag bármely iskolás korosztály számára.

PlayAlive
PlayAlive
PlayAlive